Hemşirelik Bölümümüz Yemin Töreni Gerçekleştirdi

Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Yemin Töreni, Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. 2023-2024 Akademik Yılı 1. Dönem Mezunları Yemin ederek sağlık sektörüne adım attılar. "Hemşirelik Andı" ilk kez 1893 yılında Hemşirelik Mezuniyet Töreninde kullanılmak üzere Florence Nightingale sözü şeklinde oluşturulmuş, 1965 yılında Uluslararası Hemşireler Konseyi (International Council of Nurses-ICN) tarafından "Uluslararası Hemşirelik Andı" olarak kabul edilmiştir. Bu ant geçmişten bu yana tüm dünyadaki ve ülkemizdeki hemşirelik okullarının mezuniyet törenlerinde yer almaktadır.

Renkli görüntülere ve büyük coşkuya sahne olan etkinlikte konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Vefik Arıca, öğrencilerimizin bu onurlu mesleğe adım atarken duyduğu heyecana ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti paylaşırken, "Hemşirelik bilgi ve becerinin yanı sıra özveri, sabır ve insan sevgisi gerektirir. İş hayatınız boyunca etik değerleri ve mesleki sorumlulukları her zaman önemseyeceğinize tüm kalbimle inanıyorum" diye konuştu. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yıldız ise mezun tüm öğrencileri kutlayarak başladığı konuşmasında, "Hemşirelik bölümümüzün ilk öğrencilerini mezun etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm öğrencilerimizin yanı sıra büyük fedakarlık gösteren ailelerimizi de kutluyorum. Mezun öğrencilerimizin iş hayatı boyunca milli ve manevi değerleri en önde tutacağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı. Hemşirelik bölüm başkanı Prof. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu Aşılar, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 1. dönem mezunlarını kutlayarak "Bugün güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan gençlerimizi sevgiyle uğurluyoruz." diyerek iyi temennilerle sözlerini sonlandırdı.