Yalova Üniversitesi    saglikbilimleri@yalova.edu.tr 0226 815 5000 - 6533

"Güneşi İstiyorsan Gölgeden Çık" Yalova Dev Şişme Kolon Maketi İle Buluşuyor Etkinliği Gerçekleştirildi

Birlikte Kanserle Mücadele Derneği önderliğinde Kanserle Dans Derneği, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, Yalova Belediyesi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova İl Özel İdaresi, Türk Kızılay’ı Yalova Şubesi, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Uzmanlar, Atakent, Aktif Hastanesi ve Yalova Üniversitesi YÜKAM ve Hemşirelik Bölümü işbirliğinde; Ulusal Kanser Haftası kapsamında, 2-4 Nisan 2024 tarihlerinde kanser farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Her yıl 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftasında, sağlıklı bir toplum için önemi giderek artan kanser hastalığına karşı halkta farkındalık oluşturmak, taramalara katılımı artırmak için düzenlenen etkinliklerle halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek hedeflenmektedir. 

Yalova Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yasemin KARACAN ve 5 öğrencisi tarafından sağlığın korunması hakkında ziyaretçilere bilgilendirme ve danışmanlık gerçekleştirildi. Bu kapsamda özellikle meme, kolon, akciğer kanserinin, hematolojik malignitelerin risk faktörleri, sağlığın korunması ve geliştirilmesine vurgu yapıldı.

İlgili haberin videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Birlikte Kanserle Mücadele Derneği 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası Sebebi ile Bir Etkinlik Düzenledi (youtube.com)