Yalova Üniversitesi    saglikbilimleri@yalova.edu.tr 0226 815 5000 - 6533

Fakültemiz Tarafından “Bağımlılık” Başlıklı Panel Düzenlendi

Fakültemiz Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından düzenlenen "Bağımlılık" konulu panele Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet BAHÇEKAPILI, Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin ATÇI, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Vefik ARICA, Prof. Dr. Cahit KÜLEKÇİ ile çok sayıda akademik personelimiz ve öğrencimiz katılım sağladı. 

Fakülte dekanımız Prof. Dr. Cengiz YILDIZ’ın açılış konuşmaları ile panelimiz başladı. Saat 13:30'da başlayan panel iki oturum olarak gerçekleştirildi. İlk oturum Prof. Dr. Vefik ARICA moderatörlüğünde; Dr. Öğr. Üyesi Vesile ADIGÜZEL “Bağımlılık Nedir? Bağımlılığın Psikososyal Yönü”, Dr. Öğr. Üyesi Tubanur ASLAN ENGİN, “Bağımlılığın Yol Açtığı Tıbbi Sorunlar”, Arş. Gör. Dr. Duygu DEMİR “Çocuk ve Ergenlerde Madde Kullanımı” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

İkinci oturumda Dr. Öğr. Üyesi Sinem BALTACI moderatörlüğünde; Arş. Gör. Zehra SU TOPBAŞ, “Beyin Nasıl Bağımlı Olur? Alkol ve Madde Bağımlılığı”, Dr. Öğr. Üyesi Vesile ADIGÜZEL, “Davranışsal Bağımlılıklar”, Öğr. Gör. Tuba Büşra ALTIN “Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eden Kamu Kuruluş ve Kurulları” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Panel, konuşmacılara teşekkür belgelerinin Prof. Dr. Cengiz YILDIZ tarafından takdimi ile sona erdi.