“ 5 Mayıs El Hijyen Günü” Etkinliği Gerçekleştirildi.

İnfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde, hastalıklardan korunmada ve antibiyotiklere direnç gelişmesinin önlenmesinde en etkili yöntem el yıkamadır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü olarak belirlenmiştir. Ana sloganı “Yaşam Kurtarın: Elinizi Temizleyin” olan 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü’nde bu yıl “El hijyeni hakkındaki bilgilerin paylaşılması neden hala bu kadar önemli?” sorusu yanıtlanıyor.
Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdaresi ve Enfeksiyon Kontrol Hemşirelerinin öncülüğünde “ 5 Mayıs El Hijyen Günü” farkındalığını arttırmak için  stant açılmış olup biz de Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü olarak öğrencilerimizle birlikte destek verdik. Bu farkındalık kapsamında hastane çalışanlarına, hasta ve hasta yakınlarına el hijyenin önemi ilgili bilgi ve broşür dağıtılmıştır. Ayrıca hastane kreşi de ziyaret edilmiş çocuklara el yıkamanın öneminden bahsedilmiştir. Bu programda öğrencilerimiz Hastane Enfeksiyon Kontrol Komitesinin yanında yerini aldı.