Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

5 Ekim 2020 Pazartesi günü saat 14.00’da Hemşirelik Bölümü; 9 Ekim 2020 Cuma günü saat 11.00’da Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Oryantasyon Programı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Oryantasyon Programı’na Fakülte Dekanı Prof. Dr. Rabia HACIHASANOĞLU AŞILAR, Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu YILDIRIM, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Asuman SALTAN, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Dekan Prof. Dr. Rabia HACIHASANOĞLU AŞILAR öğrencilere Üniversitemize ve Fakültemize hoş geldiniz diyerek, 2020-2021 eğitim öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını ve COVID-19 pandemisi nedeni ile güz döneminde eğitimin yüz yüze yapılamadığını belirtti. Daha sonra “Salgından korunmaya yönelik tüm tedbirlere hep birlikte uyarak en kısa sürede bu salgının bitmesini ve önümüzdeki dönem ve yıllarda sizlerle beraber olmayı, sağlıkla yüz yüze eğitime geçmeyi sabırsızlıkla beklediğimizi belirtmek isterim. Toplumun değerlerine ve etik ilkelere saygılı, elde ettiği bilgileri uygulayabilen, çözüm üretebilen, gelişime ve iletişime açık, lider vasıflı mezunlar verme amaçlarımız arasında yer almaktadır. Mezuniyet sonrasında sağlık sistemi içerisinde, gelişimi ve değişimi sağlayan etkin ve lider konumlarda başarılarınıza tanıklık etmekten mutlu olacağımızı bilmenizi isteriz. Akademik ve idari personelimizle birlikte hümanistik, demokratik ve katılımcı yönetim anlayışı ile sizlerin de katkılarıyla birçok başarıya imza atarak, Fakültemiz eğitiminin niteliğini her geçen gün arttıracağımıza olan inancımız tamdır. Unutmayınız ki Üniversitemiz ve Fakülte olarak bizler eğitim-öğretim konusunda mümkün olan en iyi imkanları sağlamanın gayreti içindeyiz ve tüm kadromuzla birlikte sizlerin her daim yanındayız” diye belirtti. Daha sonra herkese sağlık ve huzur dolu, başarılı bir eğitim öğretim yılı dileyerek konuşmasını tamamladı.

Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu YILDIRIM “Öncelikle Üniversitemize ve Fakültemize hoş geldiniz diyor ve Üniversitemiz Fakülte ailesine katıldığınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Bölümlerimizin ilk öğrencileri olmanız dolayısıyla da ayrı bir heyecan duyuyorum” diyerek sözlerine başladı. Ardından, Covid-19 küresel salgını nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz döneminde dersleri uzaktan eğitim yoluyla çevrimiçi olarak yapmak durumunda olduklarını belirtti. Daha sonra “Sizlerin nitelikli eğitim almanız biz öğretim elemanları ve çalışanlar için büyük sorumluluk ve ciddiyet gerektiriyor.  Sizlerin de bu kaliteli eğitimde elinizden geldiğince gayret göstereceğinize inanıyor ve güveniyoruz.Derslerimizi daha etkileşimli ve etkili bir şekilde yürütebilmek için canlı derslerimize katılmanız ve sisteme yüklenen ders notları, ödev gibi dokümanları takip etmeniz gerekmektedir. Üniversitemiz Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda eğitim-öğretim ve sınavlara ilişkin olarak lisans öğreniminizi tamamlayacaksınız” diyerek “Hepimizin sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir dönem geçirmemizi diliyor, sizleri sevgiyle selamlıyorum” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Asuman SALTAN “Üniversitemize, Fakültemize ve bölümümüze hoş geldiniz diyor, ailemize katıldığınızdan dolayı sizleri kutluyorum.” diyerek sözlerine başladı. Ardından: “Değerli öğrencilerimiz, Üniversitenin ilk yılının bir geçiş dönemi olduğunun farkındayız. Birlikte pandemi sürecini sağlıkla atlatacağımıza, uzaktan eğitim sürecine kolaylıkla adapte olarak dersleri en verimli şekilde geçireceğimize inanıyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Üniversite, Fakülte ve Bölümlerin tanıtımı ile ilgili sunum yapıldı, paylaşımlarda bulunuldu ve öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Program dilek ve temenniler bölümüyle sona erdi.